Coneixes la diferència entre trekking i senderisme? Vols saber quins són els millors llocs per practicar-los aquest estiu? Parlem amb experts sobre el fenomen del trekking durant aquestes vacances i de quines són les claus per realitzar aquesta pràctica de la millor manera possible. ¡PREN NOTA!

Diferència entre trekking i senderisme

Per parlar de trekking primer haurem de saber quina és la diferència entre aquest i el senderisme. José Antonio Masia, director de l’empresa Trekking i Aventura, ens respon:

Trekking es refereix a una activitat a peu de diversos dies, per zones allunyades de ciutats i infraestructures, i que fa necessari el transport de menjar o material per pernoctes

José Antonio Masia, director de l’empresa Trekking i Aventura

D’altra banda, es refereix a senderisme com “una activitat a peu que es realitza en el dia i retornes a dormir al teu hotel, casa rural, la teva ciutat, etcètera”.

¿Trekking i senderisme? Què és més recomanable?

“Són coses diferents … Un trekking ho fas a l’Himàlaia, Andes, Alps, i fins i tot, a Pirineus (GR-11); i senderisme ho fas des del teu hotel o apartament, en qualsevol lloc, sigui o no en un entorn de muntanya “, expliquen des de Trekking i Aventura. “Per exemple, durant tot l’any fas senderisme, cada cap de setmana, en l’entorn on vius, i a la tardor, et pots anar de trekking a l’Himàlaia”.

Els millors llocs per practicar aquestes activitats en aquest estiu

Com ens trobem davant d’un estiu diferent a causa de la pandèmia mundial de la COVID-19, els llocs de proximitat seran els més adequats per a realitzar trekking. Així és com ens assenyala Àngel Olabe, de Naturtrek, empresa especialitzada en trekking i viatges d’aventura, qui ens recomana els següents llocs: “tenim organitzats programes a Pirineus, Pics d’Europa, Sierra de Gredos, Sierra Nevada, i també (molt recomanables ) a les Illes Canàries i Balears “. En altres circumstàncies, pel que fa a zones per Europa, recomanen destinacions com els Alps, Eslovènia i Islàndia.

Carro, assessor de viatges en senderismoeuropa.com també recomanen les zones d’alta muntanya com els Pirineus. I a la resta d’Europa, a part dels Alps, si es desitja llocs poc concorreguts per turistes, aconsellen trekking a la Serralada dels Balcans Centrals. “Es tracta d’una serralada poc coneguda però molt bonica i es manté verd tot l’estiu”.

En el cas del senderisme, destaca que, “a l’realitzar-se per zones de baixa dificultat, hi ha moltes més opcions, i pràcticament, en qualsevol província d’Espanya es pot trobar alguna ruta de senderisme interessant”.

El trekking com a fenomen de l’estiu 2020

En aquest estiu marcat per la crisi sanitària, ¿existeix realment més demanda d’aquesta activitat? En senderismoeuropa.com ho tenen clar: “efectivament, estem notant més interès pel turisme interior en general, i això, promou el turisme actiu en forma de senderisme, trekking, etcètera”. Això no obstant, pel que fa a aquesta activitat realitzada a l’estranger, confirmen que s’està alentint la demanda “a causa de les restriccions i limitacions que hi ha hagut per viatjar internacionalment, i també, per la por a el contagi en els avions”.

10 implements bàsics per practicar trekking

A més d’un esperit i actitud positiva, estar ben informat i assessorat sobre les dificultats de el programa que es vulgui emprendre. Aquesta és l’eina principal a l’hora de practicar aquesta activitat, segons indiquen des Naturtrek, que també ens detallen els següents implements bàsics:

 1. Portar un material i equipament adequats a les condicions de el terreny i la climatologia on es va a desenvolupar.
  Un calçat adequat és fonamental, amb botes de trekking impermeables i transpirables i sabatilla trekking + roba adequada amb tallavents, jaqueta impermeable i transpirable (goretex o similar).
 2. Un parell de bastons telescòpics
  Si s’està acostumat a caminar amb ells.
 3. Motxilla
 4. Sac de dormir
  Si són diversos dies.
 5. Frontal o llanterna
 6. Cantimplora
 7. Pack solar
  Crema protecció solar i labial, ulleres de sol i gorra (a)
 8. Farmaciola bàsica
 9. Articles de tocador habituals
  Raspall de dents, pasta, xampú, entre d’altres.
 10. Tenir clara la importància que tota la roba sigui d’assecat ràpid
  Per tant, el cotó està absolutament desaconsellat i optarem per fibres sintètiques, que són les que més ràpid s’assequen.

Quina modalitat escollir entre aquestes activitats?

Senderisme, trekking, hiking … Sabem quin ens convé segons la nostra edat? … “En una escala de menys a més dificultat i exigència física està, primer, el senderisme”, explica Luis Carro, de senderismoeuropa.com. Ens explica la raó: “el senderisme és més senzill de practicar, per a qualsevol edat”. I després, el trekking, “que és de dificultat variable, segons el terreny. Però en general, és més recomanable estar en bona forma física per practicar-lo “. Per exemple, asseguren que, per a nens al trekking seria una mica complicat ja que es poden travessar terrenys difícils, i en aquest cas, l’ideal seria rutes de senderisme. “A partir d’aquí no hi ha límit d’edat. El que preval és la forma física de qui el practiqui “.

El trekking amb bicicleta és una disciplina cada vegada més popular. Es poden realitzar raids més o menys llargs, d’un dia, una setmana o diverses, discorrent la ruta per terrenys diversos. Es requereix una bicicleta de trekking robusta, amb rodes sòlides, cobertes amples i tacs per a una bona adherència i seguretat. A més, amb selló còmode, bones llums i portamaletes

Àngel Olabe, de Naturtrek, especialitzats
en trekking i viatges d’aventura

I el trekking amb bicicleta

Com apunten des Trekking i Aventura, la bicicleta és un mitjà de transport que ha irromput amb força en el món dels viatges. “De forma sostenible, podem realitzar itineraris que, d’altra manera, no serien possibles. I, a més, cobrir etapes de gran recorregut “. La seva proposta: utilitzar la bicicleta en llocs i formes que no danyin el terreny i de forma plaent. Així mateix, que sigui “lluny de tornejos o competicions i sent molt respectuosos recorrent sendes o vies que siguin realment ciclables”.

Article de urquia&bas correduría de seguros https://blog.urquiabas.com/

Gestión Radical

Si vols estar a el dia de totes les nostres recomanacions i activitats per fer a la Costa Brava, no dubtis en apuntar-te a la nostra newsletter i seguir-nos aFacebookInstagram.

Dejándonos tu email, aceptas nuestros términos y condiciones

Previous reading
La protecció dels ocells insectívors
Next reading
Aplicacions de seguretat per a esports de risc